تاثیر تبلیغات بر کسب و کار های امروزی بسیار چشمگیر است. به هر حال تبلیغات یک ابزار ارتباطی و بازاریابی قدرتمند است که در دنیای امروز بسیار فراگیر شده است. کسب و کارهای مختلف، بودجههای قابل توجهی را برای تبلیغات در نظر میگیرند. از شرکتهای بزرگ چندملیتی گرفته تا کسب و کارهای کوچک و استارتاپها، همگی سعی میکنند از قدرت و تاثیر تبلیغات اینترنتی بر فروش کالا های خود بهرهبرداری کنند. آنها سعی میکنند به کمک تبلیغات، پیام های خود را با هدفمندی و جذابیت بیشتر به مخاطبان و مشتریان منتقل کنند. در کل، هدف اصلی کسب و کارها از تبلیغات، جلب توجه، شناخته شدن و برقراری ارتباط با مشتریان است. خوشبختانه با پیشرفت تکنولوژی، رشد رسانهها و گسترش اینترنت، امکانات بسیاری برای تبلیغات در دسترس کسب و کارها قرار گرفته است. توصیه میشود با این نوشته همراه باشید تا در مورد مزایا و تاثیرات تبلیغات بر کسب و کارها بیشتر بدانید.
اولین تاثیر تبلیغات بر کسب و کار؛ کمک به شناخته شدن برند
احتمالا تاکنون بارها این گفته را شنیده اید که تبلیغات برای شروع کسب و کارها ضروری است. بله، درست است تبلیغات برای شروع کسب و کارها اهمیت فوق العاده ای دارد. زیرا تبلیغات در شناساندن برند های جدید به مردم نقش مهمی ایفا می کند. تبلیغات با ارائه پیامهایی منحصر به فرد و قوی، به مخاطبان کمک میکند تا یک برند را بهتر به خاطر بسپارند و با آن ارتباط برقرار کنند. در واقع، تبلیغات برندهای نوپا را توانمند می سازد، به آنها هویت میبخشد و بر مزایای منحصر به فرد آنها در ذهن مشتریان تاکید میکند. تبلیغات با ارائه اطلاعات، داستانها و تصاویر جذاب، احساسات و ارتباطاتِ عاطفی را در مورد برند ها بر می انگیزد.
در واقع، تبلیغات به مشتریان فعلی و آینده اجازه میدهد که با خصوصیات، ارزشها و اهداف برندها بهتر آشنا شوند. تبلیغات با تکرار و حضور پیوسته در وسایل ارتباط جمعی مانند تلویزیون، رادیو، رسانههای اجتماعی و سایر رسانهها، شناخت برندها را تثبیت میکند. این حضور مکرر در ذهن مخاطبان، موجب تقویت اعتماد و اطمینان مشتریان نسبت به برندها نیز میشود. با تبلیغات مناسب، برندها میتوانند به عنوان نام هایی قابل اعتماد، شناخته شده و مورد توجه مشتریان قرار گیرند.
دومین تاثیر تبلیغات بر کسب و کار ها، بالا بردن رقابت پذیری
از یک جنبه دیگر نیز تبلیغات برای شروع کسب و کارها مهم است؛ تبلیغات سبب ارتقای رقابت پذیری کسب و کارها می شود. رقابت پذیری به معنای توانایی یک کسب و کار برای مقابله با رقبا، جلب نظر مشتریان و حفظ موقعیت خود در بازار است. مطالعات انجام شده نشان داده اند که دلیل شکست بسیاری از کسب و کارهای نوپا رقابت بوده است. همچنین مشخص شده که تبلیغات میتواند نقش مهمی در ارتقای رقابت پذیری کسب و کارها داشته باشد و از شکستهای زودهنگام جلوگیری کند. بنابراین از این جهت نیز تبلیغات برای شروع کسب و کارها مهم است. تبلیغاتِ مناسب و قوی به کسب و کارها امکان میدهد تا نکات قوت و مزایای رقابتی خود را برجسته کنند. آنها میتوانند به مشتریان خود متمایز بودن محصولات یا خدمات خود نشان دهند. با اثبات این تمایز، کسب و کارها میتوانند مشتریان را به سمت خود جذب کنند و از رقبا پیشی بگیرند.
تبلیغات، همچنین به کسب و کارها امکان میدهد تا با جامعه هدف خود ارتباط برقرار کنند و از انگیزهها و نیازهای آن آگاه شوند. با شناخت عمیقتر از مشتریان و بازار هدف، کسب و کارها میتوانند به شکلی دقیق و هدفمندتر به نیازها و انتظارات مشتریان پاسخ دهند و در نتیجه رقابتپذیری خود را بالا ببرند. البته کیفیت و نحوه تبلیغ کسب و کار ها نیز اهمیت زیادی بر رقابت پذیری آنها دارد. به علاوه کسب و کارها باید بازار و رقبای خود را به خوبی تحلیل کنند. زیرا این تحلیل و بررسی ها هستند که در بهبود و تدوین درست استراتژیهای تبلیغاتی به کسب و کار ها کمک می کنند. نکته دیگر اینکه باید رسانه ها و کانال های تبلیغاتی، متناسب با حوزه فعالیت کسب و کار انتخاب شوند تا بودجه تبلیغاتی در مسیر های اشتباه خرج نشود.
اثر بَعدی تبلیغات بر کسب و کارها، القا کنندگی بالا
چهارمین تاثیر تبلیغات بر کسب و کار ها این است که تبلیغات میتوانند برای مخاطبان هدفِ خود، بسیار القا کننده باشد. این موضوع برای بسیاری از کسب و کارها مهم است زیرا آنها میتوانند به کمک این قابلیت، مفاهیمی را که به نفع خودشان است در تبلیغات بیاورند و این مفاهیم را به بینندگان القا کنند. فرض کنید یک کسب و کار که در زمینه فناوری اطلاعات فعال است میخواهد از نوآوری و ایدهپردازی خود سخن بگوید. این کسب و کار با استفاده از تبلیغات خلاقانه، میتوانند به خوبی این ذهنیت مثبت را در مورد خود در ذهن بینندگان ایجاد کند.
به عنوان مثال، با ارائه یک تبلیغ خلاقانه درباره ایدههای پیشرفته در زمینه هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، مشتریان احتمالی متوجه خلاقیت و نوآوری کسب و کار خواهند شد. مثالی دیگر در این زمینه یک شرکت خودروسازی فرضی است که خودرویی الکتریکی با قابلیتهای هوشمند را در تبلیغات خود نمایش می دهد. این کمپانی با تبلیغات خود به مرور زمان میتواند در جامعه، تفکر درباره خودروهای پایدار و نوآورانه را تقویت کند. تفکری که در نهایت به افزایش فروش محصولات کمپانی مورد نظر ختم می شود.
چهارمین تاثیر تبلیغات بر کسب و کار ها، افزایش فروش
امروزه تاثیر تبلیغات اینترنتی بر فروش کالا و خدمات برای همه اثبات شده است. منتها نباید از ابزارهای سنتیترِ تبلیغاتی همچون رادیو و تلویزیون نیز غافل شد. در کل، تبلیغات در انواع مختلف آن میتواند جذب مشتریان جدید را افزایش دهد و در نتیجه، فروش را بیشتر کند. ارائه اطلاعات دقیق و جذاب، سبب افزایش تاثیر تبلیغات اینترنتی بر فروش کالاها و خدمات میشود. این سبک از تبلیغات میتواند مشتریان را متقاعد کند که به محصولات یا خدمات معرفی شده نیاز دارند. در کل، هر نوع تبلیغاتی به شرط مکرر و پیوسته بودن میتواند به یادآوری برند و محصولات به مشتریان کمک کند و آنها را تشویق به خرید مجدد کند. با استفاده از تحلیلهای بازاریابی نیز کسب و کارها میتوانند تبلیغات خود را بهتر با نیازها و ترجیحات مخاطبانِ هدف سازگار کنند و بازدهی تبلیغات خود را بهبود بخشند.
سوالات متداول در مورد اثر تبلیغات بر کسب و کارها
آیا تبلیغات میتواند سبب افزایش وفاداری مشتریان سابق شود؟
بله، یک تاثیر تبلیغات بر کسب و کار های مختلف که اهمیت فوق العاده ای هم دارد کمک به افزایش وفاداری مشتریان سابق است. وفاداری مشتریان برای همه کسب و کارها بسیار حائز اهمیت است. زیرا این مشتریان وفادار علاوه بر خرید مجدد، در معرفی و ترویج برند نیز نقشی فعالانه ایفا خواهند کرد. تبلیغات، یک ابزار ارتباطی قوی است و میتواند نقش بسیار مهمی در تقویت ارتباط با مشتریان داشته باشد. این تقویت ارتباط به مشتریان احساس خوشایندی می دهد و سبب وفادار ماندن آنها به برند و کسب و کار شما می شود.
آیا این گفته درست است که برندهای موفق نیازی به تبلیغات ندارند؟
خیر، این گفته صحیح نیست. در واقع، تبلیغات برای برندهای موفق نیز بسیار حائز اهمیت است و به عنوان یکی از ابزارهای اساسی در بازاریابی استفاده میشود. برندها معمولاً از تبلیغات برای حفظ و تقویت شناخت برند، جذب مشتریان جدید، ارتقاء فروش و افزایش وفاداری مشتریان استفاده میکنند. جالب اینجاست که برندهایی همچون کوکاکولا و پپسی، علیرغم قدمت و موفقیتهای بسیار، همچنان سالانه هزاران دلار را برای تبلیغات صرف میکنند. آنها با استفاده از تبلیغات و استراتژیهای بازاریابی خلاقانه، توانستهاند شناخت برند خود را حفظ کرده و در ذهن مشتریان خود جایگاه ویژهای داشته باشند. تبلیغاتِ مستمر برندهای کوکاکولا و پپسی به مشتریان یادآوری میکند که این دو برند همچنان در دسترس هستند و ارزش خود را حفظ کردهاند. بنابراین تبلیغات برای برندهای موفق به عنوان یک ابزار استراتژیک برای رشد و توسعه، مورد استفاده قرار میگیرد.
اثر تبلیغات در رسانه های سنتی بیشتر است یا در پلتفرم های مبتنی بر اینترنت؟
طبیعتا تاثیر تبلیغات بر کسب و کار ها تابع محیط و فضایی است که به عنوان بستر تبلیغات انتخاب می شود. در گذشته، رسانههای سنتی مانند تلویزیون، رادیو، مجلات و روزنامهها به عنوان بستر اصلی تبلیغات برای شرکتها و برندها استفاده میشدند. این رسانهها به دلیل پخش عمومی و دسترسی گسترده به جمعیت، میتوانستند برندها را به خوبی معرفی کنند و تاثیر بزرگی در آگاهی مشتریان داشته باشند.
با پیشرفت فناوری و رشد اینترنت، روشهایی همچون تبلیغات کسب و کار در گوگل، تبلیغات در شبکههای اجتماعی و … رواج پیدا کردند. این روشهای جدید امکاناتی همچون دسترسی آسان به اطلاعات و هدفمندسازی دقیق تبلیغات بر اساس نیازهای مشتریان را فراهم کردهاند. این مزایا سبب شده اند که بسیاری از مردم مثلا برای تبلیغ کسب و کار خانگی خود به روشهای تبلیغاتی مبتنی بر اینترنت روی بیاورند. با این حال، نمیتوان به طور قطعی گفت که کدام یک از این دو بستر سنتی و مدرن، بهتر هستند. هر دو بستر میتوانند به صورت موثر در ارتقای شناخت برند، جذب مشتریان و افزایش فروش تاثیر گذار باشند.
کلام آخر
در این نوشته در مورد تاثیر تبلیغات بر کسب و کار ها صحبت شد. به علاوه گفته شد که اگرچه تبلیغات برای شروع کسب و کارها بسیار مهم است در ادامه مسیر موفقیت نیز نباید از این ابزار بازاریابی غافل شد. رفتار دو کمپانی معروف و بزرگ جهانی یعنی کوکاکولا و پپسی، گواهی بر صحت این توصیه است. همانطور که در متن بالا هم گفته شد این دو کمپانی، علی رغم موفقیت های گسترده همچنان از تاثیر تبلیغات بر کسب و کار خود غافل نشده اند و به تبلیغات توجه و تاکید دارند. البته این رفتار، صرفا مختص دو کمپانی نامبرده نیست و اغلب کمپانیهای موفق جهانی برای خود استراتژی مشابهی را در مورد تبلیغات تعریف کرده اند.