بهترین تکنیک های ایده پردازی

بهترین تکنیک های ایده پردازی برای کسب و کار چه مزایایی دارند؟

بهترین تکنیک های ایده پردازی به شما کمک می کنند تا در تبلیغات و بازاریابی کسب و کار خود موفق شوید. ایده پردازی، یک تفکر خلاقانه است که  در کسب و کارهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. با استفاده از تکنیک های ایده پردازی می توانید تبلیغاتی خلاقانه و مشتری پسند طراحی کنید. در حال حاضر، بسیاری از افراد برای تبلیغات کسب و کار خود از روش های روتین و مرسوم سنتی استفاده می کنند. این تبلیغات در دنیای کنونی، بازخورد خیلی خوبی ندارند. این در حالی است که با اضافه کردن چاشنی خلاقیت به تبلیغات خود می توانید بازخورد بسیار خوبی بگیرید. در نتیجه ایده پردازی به شما کمک می کند در کسب و کار خود موفق شوید.

از مزایای استفاده از بهترین تکنیک های ایده پردازی می توان به افزایش درآمد از کسب و کار اشاره کرد. زمانی که از ایده هایی خلاقانه و نوین برای کسب و کار خود استفاده کنید، می توانید برند خود را بهتر به مخاطبان معرفی کنید. در نتیجه مشتریان شما افزایش پیدا می کنند و از این طریق می توانید به درآمد بیشتری برسید. به علاوه در صورت استفاده از ایده پردازی، همکاری کارکنان مجموعه با یکدیگر بیشتر می شود. بنابراین شما می توانید همکاری گرم و صمیمانه تری داشته باشید. در ادامه با گروه بین المللی پارس پندار نهاد همراه باشید.

معرفی بهترین تکنیک های ایده پردازی

بهترین تکنیک های ایده پردازی کدامند؟ لازم است بدانید که ایده پردازی در کسب و کار، شامل تکنیک های مختلفی می باشد. شما با استفاده از این تکنیک ها می توانید برند خود را به مخاطب معرفی کرده و از این طریق نرخ تبدیل خود را بیشتر کنید. در نهایت با بیشتر شدن نرخ تبدیل، درآمد شما نیز افزایش خواهد یافت. در ادامه سه مورد از این تکنیک ها را به شما معرفی خواهیم کرد.

1.طوفان فکری راهکار خلاقیت در ایده پردازی

یکی از مهم ترین و بهترین تکنیک های ایده پردازی، طوفان فکری است. همان طور که می دانید، ایده پردازی مثل یک شمشیر دو لبه می باشد. در صورتی که بتوانید ایده پردازی خلاقانه و اصولی داشته باشید، می توانید موجبات پیشرفت در کسب و کار خود را فراهم کنید. در غیر این صورت، ممکن است مخاطبان خود را از دست دهید. یکی از اصولی ترین روش ها برای ایده پردازی، طوفان فکری است. در روش طوفان فکری، تمامی اعضای تیم دور هم جمع می شوند و ایده های خود را بیان می کنند. به این ترتیب شما می توانید با هم فکری و اجتماع نظر به جامع ترین و کامل ترین ایده ها دست پیدا کنید.

مراحل ایده پردازی

2.نقشه ذهنی

نقشه ذهنی نیز یکی از بهترین تکنیک های ایده پردازی می باشد. در این روش، اعضای تیم دور هم جمع می شوند و یک ایده اصلی را برای شروع کار در نظر می گیرند. سپس هر یک از اعضا، با توجه به ایده اصلی، ایده دیگری را مطرح می کند. این ایده ها به صورت زیر شاخه به یکدیگر مرتبط هستند و باید به صورت مرحله به مرحله اجرا شوند. نقشه ذهنی باید روی کاغذ یا تابلو پیاده شود. به این ترتیب، اعضای تیم یک چشم انداز کلی نسبت به ایده ها پیدا می کنند. در نهایت هر یک از اعضا کار خود را شروع کرده و فرایند سازماندهی اطلاعات نیز آغاز خواهد شد.

3. SCAMPER از بهترین تکنیک های ایده پردازی

SCAMPER نیز به عنوان یکی از بهترین تکنیک های ایده پردازی شناخته می شود. این کلمه خلاصه شده چند عبارت است که در ادامه آن ها را به شما معرفی می کنیم.

  • Substitute به معنی جایگزینی
  • Combine به معنی ترکیب
  • Adapt به معنی تطبیق دادن
  • Modify به معنی تغییر دادن
  • Put to other uses به معنی استفاده در کاربردهای دیگر
  • Eliminate به معنی حذف کردن
  • Reverse به معنی وارونه کردن

این تکنیک معمولا بعد از بازاریابی اولیه انجام می شود. شما باید ببیند که باید چه تغییراتی در ایده ها اعمال کنید یا کدام ایده ها را برعکس نمایید. در واقع با آنالیز تکنیک های ایده پردازی و تطبیق آن ها با گزینه های ذکر شده، تغییرات لازم روی ایده ها اعمال می شوند.

خلاقیت در ایده پردازی

آشنایی با مراحل ایده پردازی به صورت گام به گام

در این قسمت از متن قصد داریم شما عزیزان را با مراحل ایده پردازی آشنا کنیم. اولین مرحله از ایده پردازی، تعیین اهداف و چشم اندازهای کلی است. شما باید هدف خود و محدوده رسیدن به آن را مشخص کنید. برای مثال، شما تصمیم می گیرید که در سال مالی جدید، سود خود از کسب و کار را تا 20 درصد افزایش دهید. دومین مرحله از ایده پردازی به جمع آوری اطلاعات مربوط می شود. برای رسیدن به هدف اصلی خود باید وضعیت بازار و رقیبان را آنالیز کنید. شما باید تمامی روندهای بازار را زیر نظر بگیرید. در این صورت می توانید بهترین تصمیمات را اتخاذ نمایید.

از دیگر مراحل ایده پردازی می توان به تولید ایده ها و نظرات خلاقانه اشاره کرد. در این مرحله می توانید از بهترین تکنیک های ایده پردازی که در بخش پیش به شما معرفی کردیم، استفاده نمایید. در مرحله بعد باید از بین ایده های ذکر شده، بهترین موارد را انتخاب کنید. سپس باید ایده های مورد نظر را به مرحله اجرا برسانید. پس از اجرای ایده ها، باید مجددا آن ها را آنالیز کنید و در صورت نیاز، ایده های خود را توسعه دهید. در صورتی که تمامی مراحل را با دقت پشت سر بگذارید، می توانید پس از مدت کوتاهی به اهداف خود در کسب و کار برسید.

مثال برای ایده پردازی

یک مثال برای ایده پردازی خلاقانه

در این قسمت از مقاله می خواهیم یک مثال برای ایده پردازی خلاقانه به شما معرفی کنیم. برای مثال، تصور کنید که شما یک فروشگاه آنلاین کتاب دارید. هدف اصلی شما این است که طی 6 ماه، از رقیب اصلی خود پیشی بگیرید. برای این کار باید ابتدا روند بازار، نحوه تولید محتوای رقیب مورد نظر و… را مورد بررسی قرار دهید. همچنین باید میزان فروش رقیب را با خودتان مقایسه کنید. با این کار می توانید بفهمید که چقدر از رقیب اصلی عقب هستید و باید چه کارهایی انجام دهید تا از او پیشی بگیرید.

سپس باید به سراغ مراحل ایده پردازی بروید. باید ایده های مختلفی را مطرح کنید و از بهترین موارد برای پیشرفت کسب و کار خود استفاده نمایید. برای مثال می توانید در صفحه اینستاگرام خود، مسابقاتی برگزار کنید و برای برنده ها، جوایز خوبی در نظر بگیرید. به این ترتیب می توانید مخاطبان خود را افزایش دهید. همچنین می توانید در برخی مناسبت ها، تخفیف ویژه برای مخاطبان خود در نظر بگیرید. شما باید هر چند وقت یک بار این ایده ها را بررسی کنید و نقاط ضعف آن ها را برطرف نمایید. در این صورت می توانید طی 6 ماه به هدف اصلی خود برسید. به یاد داشته باشید که ایده پردازی، یک روش اصولی است و باید بر اساس تکنیک ها اجرا شود. تنها در این صورت است که می توانید به اهداف اصلی خود در کسب و کار دست پیدا کنید.

نتیجه گیری و جمع بندی مطلب

در محتوای بالا به بررسی نقش ایده پردازی در کارآفرینی پرداختیم. ابتدا تلاش کردیم شما عزیزان را با مزیت های ایده پردازی در کسب و کار آشنا کنیم. برای مثال به شما توضیح دادیم که استفاده از ایده های خلاقانه، موجب افزایش نرخ تبدیل و کسب سود بیشتر خواهد شد. همچنین در مورد بهترین تکنیک های ایده پردازی به شما توضیحاتی دادیم. سعی کردیم سه مورد از بهترین روش های ایده پردازی یعنی طوفان فکری، نقشه ذهنی و اسکمپر را به شما معرفی کنیم. در مورد ویژگی های هر یک از این تکنیک ها نیز به شما توضیحاتی دادیم.

در بخش های بعدی مقاله مراحل ایده پردازی را به صورت گام به گام به شما عزیزان معرفی کردیم. به عنوان مثال در مورد نحوه تعیین اهداف، آنالیز بازار و رقیبان، ایده پردازی خلاقانه، توسعه و بهبود ایده ها و… به شما توضیحاتی دادیم. در ادامه نیز تلاش کردیم با بررسی یک مثال برای ایده پردازی، درک این مفهوم را برای شما ساده تر کنیم. با استفاده از تکنیک های ایده پردازی می توانید پیشرفت زیادی در کسب و کار خود داشته باشید. امیدواریم که اطلاعات ذکر شده در مقاله برای پیشرفت کسب و کار شما موثر واقع شوند.

Be the first to write a review

نظری ثبت نشده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *