شناخت اصول مدیریت و اهمیت به کارگیری آن

وبلاگ و اخبار

اصول مدیریت یکی از اصول مهم و شناخته شده در علم روانشناسی است. کاربرد این اصول با افزایش فعالیت های کاری در شرکت های تجاری شدت گرفته است. طبق تحقیقات انجام شده افرادی که از این اصول در مدیریت کسب و کار خود استفاده می کنند، به نتایج بهتری می رسند. بنابراین توصیه می شود افرادی که قصد اداره مجموعه یا کسب و کاری را دارند حتما به درستی از اصل های مدیریت صحیح آگاه شوند.

اصول مدیریت و برنامه ریزی به طور کلی شامل پنج بخش بوده و به اصول پنجگانه شناخته می شوند. اولین اصل برنامه ریزی می باشد. مدیر باید بتواند با برنامه ریزی های آگاهانه و مطمئن اهداف مجموعه را به خوبی به نتیجه برساند. دومین اصل سازماندهی می باشد. مدیر مجموعه باید بتواند وضعیت کارکنان را به خوبی کنترل کند. سازماندهی فعالیت ها به تجلی شدن اهداف و مدیریت بهتر مجموعه منجر می شود.

سومین اصل مدیریت به کار گماردن نام دارد. در این اصل نحوه عملی کرده ایده ها و اجرای برنامه ریزی صورت گرفته بیان می شود. هدایت و رهبری همراه با کنترل فعالیت ها و نظارت بر کارکنان و وضعیت کاری نیز اصول چهارم و پنجم را تشکیل می دهند. در صورتی که اصل های مدیریت دقیق و متعادل رعایت شوند می توانند مجموعه و کسب و کار را به جایگاه خوبی برسانند.

لازم به ذکر است استفاده از اصل ایده آل گرایی طی به کارگیری اصل های مدیریت نیز ضروری است. افرادی که قصد استفاده از اصول مدیریت و برنامه ریزی را دارند باید در نظر داشته باشند که افراط می تواند نتیجه معکوس داشته باشد. کنترل مجموعه نباید بیش از حد سخت گیرانه باشد. همچنین برنامه ریزی های متعادل و در حد انتظار نیز همواره بهتر از برنامه ریزی های بیش از حد انتظار و به اصطلاح فضایی نتیجه می دهد. تمامی این موارد در صورت داشتن تعادل طی به کارگیری این اصول به دست می آید.

اصول مدیریت و برنامه ریزی

اهمیت شناخت اصول مدیریت

 

بدیهی است شناخت اصول مدیریت از چندین جهت اهمیت دارد. در محیط کار رفتار ها و تصمیمات مدیر مجموعه روی شرایط کارکنان و در نهایت اهداف مجموعه تاثیرات زیادی می گذارد. به طور مثال یکی از اهمیت های شناخت اصل مدیریت صحیح آگاهی بیشتر و بهبود شناخت می باشد. مدیرانی که با اصل های مدیریت آشنا باشند تصمیمات بهتری گرفته و وظایف و مسئولیت های خود را بهتر شناسایی می کنند.

فرایند مدیریت در ظاهر فعالیتی آسان و معمولی به نظر می رسد اما واقعیت این طور نیست. در واقع این کار نیز با چالش های بسیاری همراه می باشد. در نتیجه افرادی که اصل های مدیریت را بشناسند راحت تر با چالش های فرایند مدیریت مواجه شده و با تصمیمات بهتر آن ها را به پایان می رسانند. چنین افرادی می توانند برای دیگر مدیران الگو بوده و حتی به آموزش آن ها بپردازند،

اصول مدیریت و برنامه ریزی را می توان نقشه راهی واضح برای مدیران تعریف کرد. شناخت دقیق وظایف کمک زیادی به داشتن عملکردی صحیح و پر بازده می کند. این اصول نقشه راهی را که احتمال موفقیت در آن بالا است در اختیار مدیران قرار می دهند. همان طور که می دانید سطوح مدیریت در سازمان ها یا مجموعه های کاری متفاوت است. در واقع با اصل های مربوط به مدیریت می توان با وظایف و مسئولیت های مدیریتی هر سطح بیشتر آشنا شد.

 

 

آشنایی با اصول مدیریت منابع انسانی

 

اصل های مدیریت انواع مختلفی دارند که هر یک از آن ها متناسب با محیط کار و فعالیت سازمان انتخاب می شوند. یکی از پرکاربرد ترین آن ها اصول مدیریت منابع انسانی می باشد. در واقع کارکنان و نیرو های یک مجموعه ارزشمند ترین دارایی آن ها محسوب می شوند. چرا که یک مجموعه در صورت داشتن نیروی کار و منابع انسانی قوی به سرعت می تواند به جایگاه ویژه ای در بازار کار برسد. مدیریت بهتر منابع انسانی باعث حفظ کارکنان توانمند و بهره گیری از خلاقیت و نوآوری آن ها در جهت رسیدن به اهداف سازمان می شود.

مدیریت صحیح منابع انسانی سیاست های صحیح جهت مدیریت کارکنان را توضیح می دهد. در فرایند مدیریت منابع انسانی وظایف و تصمیمات مدیران در رابطه با کارکنان نیز ارائه می شود. در این صورت مدیران می توانند با سیاست ها و تصمیمات کلیدی خود از سرمایه های ارزشمند مجموعه در جهت رسیدن به اهداف نهایت استفاده را داشته باشند.

عوامل های مختلفی اصول مدیریت منابع انسانی را شامل می شوند. اولین مورد استخدام و اخراج می باشد. مدیران باید بتوانند به خوبی از توانمندی ها و سازگاری های کارکنان مطلع شده و با تصمیمات صحیح و آگاهانه نسبت به استخدام یا اخراج آن ها اقدام کنند. دومین اصل ارزیابی عملکرد آن ها می باشد. هر مجموعه ای معیار های مشخصی برای ارزیابی کارکنان دارند که این معیار ها متناسب با نوع کسب و کار است. مدیران باید با ارزیابی های مستمر نسبت به عملکرد صحیح کارکنان آگاهی داشته باشند.

نگهداری کارمندان مفید و سیاست های مربوط به جلب رضایت آن ها سومین اصل مدیریت منابع انسانی می باشد. در صورتی که فردی برای مجموعه مفید باشد و بتواند در آینده سازمان را به نتایج خوب برساند باید در مجموعه راضی نگه داشته شود. مدیرانی که به مطالعه اصل های مدیریت منابع انسانی پرداخته باشند بهتر می توانند استراتژی های مناسب را برای این کار انتخاب کنند.

اصول مدیریت منابع انسانی

شناخت انواع مدیریت

 

شاید تصور کنید که مدیریت یک فعالیت مشخص بوده و هر فردی که با عنوان مدیر شناخته شود وظیفه مشخصی دارد. واقعیت این طور نیست. سطوح مختلفی از مدیریت وجود دارد. هر یک از این سطوح ویژگی ها و وظایف مشخصی داشته و باید طبق آن ها اصول مدیریت و برنامه ریزی را انتخاب کنند. به طور کلی سطوح مدیریت در سه سطح مشخص می شود.

اصول مدیریت برای سطح اول که مدیران ارشد می باشند بیشتر روی برنامه ریزی و تصمیم گیری تمرکز دارد. در سطح دوم این اصل ها به نظارت روی کارکنان تبدیل شده و در سطح سوم اصول مربوط به عملی کردن تصمیمات بیان می شود. شناخت هر سطح از مدیریت و اصول مربوط به آن باعث تسریع روند پیشرفت در کار ها و رسیدگی به اهداف می شود. توصیه می شود هنگام شروع کسب و کار حتما با انواع مدیریت و اصول مربوط به آن آشنا شوید.

این مطلب ادامه دارد…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ابر برچسب ها

13 بدر (2) اجلاس ملی (4) اجلاس ملی مدیریت و کارآفرینی (2) اجلاس ملی چهره های ماندگار (13) اجلاس ملی چهره های ماندگار در رسانه ها (11) اجلاس ملی کارآفرینی و مدیریت (5) اولین اجلاس ملی چهره های ماندگار در رسانه ها (9) برنامه ریزی در کارآفرینی (2) توصیه مهم کسب و کار (2) حلول ماه رمضان (2) خبرگزاری ایسنا (3) خبرگزاری قدس (4) خلاقیت و ریسک (1) خلاقیت و پیشرفت (1) دومین اجلاس ملی (4) دومین اجلاس ملی کارآفرینی (3) راه اندازی کسب و کار (1) روز جهانی تئاتر (2) روز جهانی قدس (4) روز خبرنگار مبارک (2) روز دختر (2) روز درختکاری (2) روز صنعت و معدن (2) روز مهندس (2) روز پدر (2) روز پرستار (2) روز پزشک (2) سال نو مبارک (2) شب قدر (2) عید سعید فطر (2) ماه رمضان (3) مایکل گربر (1) مشاوره کسب و کار (2) معرفی کتاب (2) مهارت افزایش بهره وری (1) موفقیت در کارآفرینی (2) نکات ضروری کسب و کار (2) هفته قوه قضائیه (2) هولدینگ (2) هولدینگ پارس پندار (14) هولدینگ پارس پندار نهاد (38) هولدینگ پارس پندار نهادد (2) ولادت امام رضا ع (2) ولادت حضرت معصومه س (2) کارآفرینی (4)